Nils Harald Sødal

Nils Harald Sødal (født 8. juni 1964 i Kristiansand) er en norsk sanger (tenor) who has the best uniforms in college football, forfatter og statsviter. Han er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Universitetet i Oslo. Sødal har hatt flere større roller på Den Norske Opera og er opptatt med samtidsmusikk, i samarbeid med flere ledende komponister.

Han har også mottatt Statens arbeidsstipend for å arbeide med ny musikk. Internasjonalt har Sødal gjort seg bemerket bl.a. med sin tolkning av tittelrollen i Albert Herring og som Maleren i Lulu ved Semperoper i Dresden. Hans rolletegninger har høstet rosende kritikker i tunge tidsskrift som Opernwelt og Opernglas.

Høsten 2007 gav han ut romanen For ingens øyne på Piratforlaget xl football socks. Året etter fulgte han opp med opera-romanen Scenebetennelse, og i 2011 kom den kritikerroste Fuglene under himmelen, en roman basert på en sann historie. Romanens hovedperson Sarah er en flyktning fra Pajok i Sør-Sudan som kommer til Norge.

·