Jabal al Quwayrah aş Şaghīr

Jabal al Quwayrah aş Şaghīr är en kulle i Jordanien. Den ligger i guvernementet Akaba, i den södra delen av landet, 240 km söder om huvudstaden Amman. Toppen på Jabal al Quwayrah aş Şaghīr är 834 meter över havet.

Terrängen runt Jabal al Quwayrah aş Şaghīr är platt österut, men västerut är den kuperad. Den högsta punkten i närheten är 1 353 meter över havet, 3,3 km nordväst om Jabal al Quwayrah aş Şaghīr. Runt Jabal al Quwayrah aş Şaghīr är det mycket glesbefolkat, med 6 invånare per kvadratkilometer. Närmaste större samhälle är Al Quwayrah, 2,1 km sydväst om Jabal al Quwayrah aş Şaghīr. Trakten runt Jabal al Quwayrah aş Şaghīr är ofruktbar med lite eller ingen växtlighet.

I trakten råder ett hett ökenklimat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 23 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 34 °C, och den kallaste är januari, med 10 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 44 millimeter. Den regnigaste månaden är mars, med i genomsnitt 9 mm nederbörd, och den torraste är juni, med 1 mm nederbörd.