Slanke salamanders

Slanke salamanders (Batrachoseps) zijn een geslacht van salamanders uit de familie longloze salamanders (Plethodontidae). De groep werd voor het eerst wetenschappelijk beschreven door Karel Lucien Bonaparte in 1839.

Er zijn 21 soorten die voorkomen in Noord-Amerika: in de Verenigde Staten, in de staten Oregon en Californië en in Mexico in de staat Neder-Californië.

Geslacht Batrachoseps

Aquiloeurycea · Batrachoseps · Bolitoglossa · Bradytriton · Chiropterotriton · Cryptotriton · Dendrotriton · Eurycea · Gyrinophilus · Hemidactylium · Isthmura · Ixalotriton · Nototriton · Nyctanolis · Oedipina · Parvimolge · Pseudoeurycea · Pseudotriton · Stereochilus · Thorius · Urspelerpes

Aneides · Desmognathus · Ensatina · Hydromantes · Karsenia · Phaeognathus · Plethodon · Speleomantes